Hymyilevien silmien puolesta

Linssileikkaus

Linssileikkaus on nopeasti yleistynyt toimenpide keski-iässä lisääntyvien näkemiseen liittyvien ongelmien hoitona. Laserleikkauksella ikänäön (toisin sanoen aikuisnäön) hoitona käytetään niin sanottua monovisio- tekniikkaa, jossa toinen silmä leikataan näkemään paremmin kauas ja toinen lähelle.

Linssileikkauksella nykyisillä keinomykiöillä voidaan mahdollistaa näöntarkkuuden korjaaminen sekä kauas että lähelle molemmissa silmissä (monitehokeinomykiö). Näin saavutettu näkeminen vastaa ehkä eniten nuoren ihmisen luonnollista näköä ennen aikuisnäön kehittymistä.

Monitehokeinomykiöleikkaus ei kuitenkaan sovellu kaikille. Linssileikkauksella voidaan myös pyrkiä hyvään kaukonäköön, ja asiakas pitää jatkossa vain lukulaseja. Myös monovisio- tyyppinen ratkaisu sopii osalle linssileikattavista. Juuri sinulle sopivin toimenpide selviää esitutkimuksessa, jossa leikkaavan lääkärin kanssa yhdessä suunnitellaan sinun näkemisellesi paras ratkaisu.

Leikkaus suoritetaan paikallispuudutuksessa silmän pintaan laitettavilla puudutustipoilla. Oma mykiö poistetaan ultraäänilaitteella ja tilalle asetetaan keinomykiö korjaamaan taittovirhettä. Toimenpide on turvallinen, nopea ja kivuton. Näkö on alkuun toimenpiteen jälkeen sumeampi, mutta kirkastuu nopeasti. Sairasloman tarve on työn luonteesta riippuen parista päivästä muutamaan viikkoon.

Linssileikkauksen tulos on pysyvä. Koska oma mykiö poistetaan toimenpiteessä, silmään ei enää voi kehittyä kaihia.

Ajanvaraus

Ajanvaraus vastaanotolle tai esitutkimukseen silmäkirurgi Petri Rekoselle Mehiläisen ajanvarauksen kautta.

Puhelimitse 010 414 00 tai verkkoajanvarauksen kautta: www.mehilainen.fi

Ajanvaraus hoitoarvioon sairaanhoitaja Maiju Tanskaselle Mehiläisen ajanvarauksen kautta.

Puhelimitse 010 414 00 tai verkkoajanvarauksen kautta: www.mehilainen.fi

Leikkausajanvaraukset ja -tiedustelut:

Lähetä viesti: hymy@silmasairaalahymy.fi

soita: 010 517 4260

Hymyn sairaanhoitaja Maiju Tanskanen: 050 513 6566