Laserleikkaus

Erilaiset laserleikkaukset ovat yleisin taittovirheen korjausmenetelmä. Moderni laitteistomme mahdollistaa nopean, tarkan ja turvallisen toimenpiteen tehden leikkaus kokemuksesta sinulle kivuttoman ja miellyttävän. Käytössämme on ensimmäisinä Suomessa alan edistyksellisintä teknologiaa edustava uuden sukupolven Visumax 800- laserlaitteisto.

 

Leikkauksessa silmän etupinnan sarveiskalvoa käsitellään laserin avulla niin, että potilaan taittovirhe korjaantuu.

Laserleikkauksella voidaan korjata kaikki yleisimmät taittovirheet: likitaitteisuus, kaukotaitteisuus, hajataitteisuus ja niin sanotulla monovisio-tekniikalla myös ikänäköä. Monovisio tarkoittaa toimenpiteenä leikkausta, jossa johtava silmä leikataan näkemään tarkasti kauas ja ei-johtava silmä näkemään lähelle.

Laserleikkausten tulokset ovat yleensä erinomaisia. Toipuminen on nopeaa ja sairasloman tarve on vähäinen. Silmäsairaala Hymy tekee kaikkia nykyaikaisia laserleikkauksia, joista yleisimmät ovat Femtolasik- ja SMILE-leikkaukset. Lisäksi teemme tarvittaessa PRK-ja Lasek -toimenpiteitä. Palveluihimme kuuluu myös joihinkin sarveiskalvosairauksiin käytettävä terapeuttinen laserointi (PTK-hoito).

Laitteisto

Käytössämme on ensimmäisinä Suomessa alan edistyksellisintä teknologiaa edustava uuden sukupolven Visumax 800- laserlaitteisto.

Tämä mahdollistaa nopeammat, tarkemmat ja turvallisemmat laserleikkaukset. Laserointiaika on vain noin 10 sekuntia, mikä on kolme kertaa nopeampaa verrattuna vanhemman sukupolven laitteistoihin. Tämä tekee leikkauskokemuksesta entistä miellyttävämmän ja turvallisemman.

Erilaisia laserleikkaus-
tekniikoita

Femtolasik

Femtolasik on edelleen maailmanlaajuisesti yleisin laserleikkaustekniikka. Siinä sarveiskalvon pintaan tehdään ensin femtosekuntilaserilla pintaläppä, jonka alle tehdään tarvittava taittovirheenkorjaus Excimer-laserilla. Toimenpide on nykyään nopea, turvallinen ja kivuton. Läppä asettuu nopeasti takaisin paikalleen. Femtolasik-leikkaus soveltuu kaikkien eri taittovirheiden korjaukseen.

SMILE

SMILE on uudempi laserleikkaustekniikka. Se eroaa Femtolasik-leikkauksesta siten, että Excimer-laseria kudoksen muokkaukseen ei käytetä ollenkaan. Femtosekuntilaser (Visumax) tekee koko toimenpiteen. Sarveiskalvon sisään muodostetaan poistettava kudoskappale (lentikkeli), joka poistetaan pienestä työskentely aukosta tähystys tyyppisesti. Tämä tekniikka muokkaa vähemmän silmän etuosan rakennetta ja soveltuu siksi paremmin esim. lievästi kuivasilmäisille potilaille.Rakenne jää myös hivenen mekaanisesti vahvemmaksi.

PRK ja LASEK

PRK-ja LASEK-toimenpiteet eroavat Femtolasik-ja SMILE-toimenpiteistä niin, että laserointi tehdään suoraan sarveiskalvon pintaan ilman ensin tehtävää läppää. Ennen läpällisten leikkausten kehittämistä nämä toimenpiteet olivat ainoa laserkorjausmahdollisuus. Nykyään näitä tekniikoita käytetään harvemmin, mutta ne ovat edelleen tarkoituksenmukaisia ja käyttökelpoisia joissain tapauksissa.

Ajanvaraus

Ajanvaraus vastaanotolle tai esitutkimukseen silmäkirurgi Petri Rekoselle Mehiläisen ajanvarauksen kautta.

Puhelimitse 010 414 00 tai verkkoajanvarauksen kautta: www.mehilainen.fi

Ajanvaraus hoitoarvioon sairaanhoitaja Maiju Tanskaselle Mehiläisen ajanvarauksen kautta.

Puhelimitse 010 414 00 tai verkkoajanvarauksen kautta: www.mehilainen.fi

Leikkausajanvaraukset ja -tiedustelut:

Lähetä viesti: hymy@silmasairaalahymy.fi

soita: 010 517 4260

Hymyn sairaanhoitaja Maiju Tanskanen: 050 513 6566